Donosimo vam film o ljepotama i vrijednostima kanjona Cijevne

,,Kamen, i u njemu život”, jednom riječju: Cijevna.

🌱 Kanjon rijeke Cijevne jedan je od najvećih bisera prirodne baštine Evrope, u kojem su život pronašle mnoge biljne i životinjske vrste, od kojih su brojne endemskog i reliktnog karaktera.🗿

Osim flore i faune, utočište u kanjonu rijeke Cijevne pronašli su i ljudi, koji su kroz istoriju izgradili kulturološki identitet.🎥

O brojnim drugim vrijednostima i potencijalima rijeke Cijevne, saznajte više kroz kratkometražni film ,,Cijevna, život u kamenu”. Uživajte u predivnim kadrovima, pričama, i pogledajte zašto mnogi od nas jedva čekamo da se nađemo u blizini ove rijeke i njenih dramatičnih stijena!

🤝 Kratkometražni film ,,Cijevna, život u kamenu”, nastao je u okviru projekta ,,Ka očuvanju biodiverziteta i jačanju upravljanja zaštićenim područjem rijeke Cijevne”, (eng. Towards Biodiversity Conservation and Strengthening Protected Area management of Cijevna River), koji realizuju Eco-team i Crnogorsko Društvo Ekologa/Montenegrin Ecologists Society.

Finansiranje ovog projekta je omogućeno od strane EuroNatur kroz program BESTbelt, koji finansiraju Evropska unija u Crnoj Gori i EuroNatur.

Scroll to Top